contact
links
tarieven
 

 

Annemarie

 

Ik ben Annemarie Doze, drijvende kracht achter Metis ouderschapscoaching. Ik heb een lat relatie en ben de trotse moeder van drie prachtige kinderen, twee dochters en een zoon. Mijn interesse voor het ouderschap is er altijd geweest. Als kind wist ik ook zeker dat ik graag moeder wilde worden. Toen het op mijn 25e zover was ontdekte ik dat je niet als ouder geboren wordt. Ik ervoer de bezieling maar soms ook de vertwijfeling van het ouderschap.

 

Door de jaren heen leerde ik dat jouw kind een spiegel voor je is en dat dit je een geweldige kans biedt om naar je eigen gedrag te kijken en dit zonodig bij te sturen. Zo groei jij als mens en kan je kind hiervan mee profiteren.

Opvoeden is voor mij het leven voorleven en een kind de ruimte of begrenzing geven die het nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Dat is een mooie maar soms ook pittige taak.

Door mijn echtscheiding en de ervaring hoe het is om moeder te zijn van een kind met suikerziekte heb ik geleerd hoe belangrijk het is als moeder in je kracht te blijven staan en jezelf ruimte en tijd te gunnen om dit te bereiken.

Bovengenoemde ervaringen en visie zijn mijn voornaamste drijfveren om mijn werk binnen Metis te doen. Het babycafé en de moederverwenweekenden zijn plekken waar de ontmoeting en de ontspanning voorop staan. Mijn coaching biedt ondersteuning als het je niet goed lukt om het plezier en de ontspanning erin te houden. En de rituelen gebruik ik om de ervaringen een plek te kunnen geven.

Ook neem ik voor mezelf regelmatig de tijd voor ontspanning en bezinning. Wandelen, fietsen, sauna, koken en deelnemen aan(vrouwen) ceremonies zijn hier voorbeelden van. Ik doe met veel passie en plezier mijn werk en hoop zo een stukje bij te dragen aan de bewustwording van ouders van deze tijd.

 

Mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan in:

  • Ruim twintig jaar werken als A-verpleegkundige met kinderaantekening
  • Cursus geven in babymassage sinds 2000
  • Het opstarten en ondersteunen van het babycafe Zutphen
  • Een coachingspraktijk sinds 2008
  • Onderlinge kindermassage op basisscholen en BSO’s
  • Opleidingen baby- en kindermassage, ontspanningsmassage, zwangerschapsmassage, aromatherapie, luisteren naar kinderen’ methode Gordon
  • Basisopleiding Klassieke Homeopathie
  • Coachingsopleiding NLP practitioner/master bij UQC
  • Basisopleiding systemisch werk bij Sonar TC
  • Professionele Coaching Opleiding bij LichtendeBoer

 

 

 

 

 


Ik wil de
nieuwsbrief
ontvangen.
Naam:
Email:

 

Moeders
met baby's
Zwangerschaps-
coaching
Symposium Bewust Bevallen
Rituelen
Babymassage
Agenda