Overvloed

 

Dit is een mooi moment om de eerste nieuwsbrief van Metis ouderschapscoaching de wereld in te sturen. Het is de tijd rond de herfst-equinox, de tijd van oogsten van de overvloed die de Aarde ons geeft, van wat wij gezaaid hebben. De oogst van ideeën, projecten en dromen. En... genieten van de vruchten hiervan.

Geniet van jouw vruchten!

 

 

Symposium Bewust Bevallen

 

Bewust ouderschap begint al voor en tijdens de bevalling. Dat vraagt om goede en eerlijke informatie over wat er mogelijk is op gebied van zwangerschap en bevallen. En dan daarover uitwisselen en delen. Het evenement wordt in meedere regio's georganiseerd. Zo kunnen (a.s.) ouders en deskundigen elkaar in hun eigen gebied ontmoeten.

Afgelopen mei was de première van dit symposium in Groningen. Met sprekers als gynaecoloog Alec Malmberg, vroedvrouw Rebekka Visser en moeder en auteur Wendy Schouten hadden we een stevige cast. Zij deelden met ons hun visie en ervaringen op hun vakgebied.

Aanstaande en bestaande ouders en bevlogen deskundigen waren aanwezig. En voor mij de hulptroepen die me met raad en daad bijstonden. In de middag was er een 'deelronde'. Woorden als 'empathie', 'aandacht', 'schoonheid', 'zaadje gelegd', 'verbonden', 'delen', 'luisteren', 'ruimte' en 'ontmoeting' bleven hangen.

 

1 1 1

 

Het was een prachtige ontmoeting. En het Groningse symposium krijgt een vervolg. We zijn met een groepje bezig om een Platvorm Bewust Ouderschap Noord Nederland te vormen. Hoe en wat dat komt in een volgend Metis magazine.

Zutphen is de volgende locatie van het symposium. Dus mensen in het midden van het land, zet zondag 30 november 2014 maar vast in je agenda. Holistisch vroedvrouw Tanja Smeets, gynaecoloog Geerte van de Pol en doula Linda Wolf zijn bereid om die dag wat te delen met ons over hun vak en visie. Voor verdere informatie zie http://www.metis-ouderschapscoaching.nl/symposium/

 

 

Ouderschapscoaching

 

Steeds vaker word ik gevraagd door een moeder die elders in het land woont om haar te begeleiden. Aangezien ik in het noorden woon en de reiskosten dan soms de pan uit vliegen heb ik besloten om mijn coaching ook op Skype aan te bieden. Mocht toch na een gesprek een huisbezoek nuttig zijn dan kunnen we alsnog wat afspreken.

Voor de tarieven kijk op: http://www.metis-ouderschapscoaching.nl/tarieven.php

 

 

Babycafeez

 

Kersverse moeders geven vaak aan dat ze behoefte hebben aan ontmoeting met andere moeders. Mij verging het ook zo toen ik jaren geleden moeder werd. Met dat idee heb ik in 2011 een Babycafe in Zutphen opgestart. Het werd enthousiast ontvangen en heet inmiddels ‘Café Ouders en Co

Omdat het zo’n goed concept bleek heb ik een projectplan geschreven dat ik Babycafeez heb genoemd. Babycafeez is een format dat gebruikt kan worden om een ontmoetingsplek te organiseren in een dorp of stadswijk. Het is een compleet pakket inclusief flyers, posters, pr en coördinatie van de vrijwilligers. Als het Babycafeez draait dan blijf ik indien nodig zijdelings betrokken. Kijk maar eens naar dit filmpje van Babycafeez.

De gemeentes staan te trappelen om dit soort burgerinitiatieven in te zetten. Alleen moet de doelgroep zelf de behoefte aangeven. Dus mocht je enthousiast zijn voor een Babycafeez in je omgeving, neem contact met me op. Half oktober start er volgens dit idee een Babycafeez in het tijdelijke dorpshuis in Winsum.

 

Uitschrijven - Aanmelden voor deze nieuwsbrief
Stuur deze nieuwsbrief door naar andere geïnteresseerden.

annemarie@metis-ouderschapscoaching.nl